SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Dinar Emas Public Gold

KUASA SEBENAR EMAS YANG RAMAI ORANG TAK TAHU

By Syarif Jamil

November 21, 2020

1bulan 1gram, 1kilo emas, Akaun emas GAP Public Gold, Cara buka akaun emas GAP, pelaburan emas, Pelaburan Emas Di malaysia, Pelaburan emas patuh syariah, Public Gold, Simpanan Emas, Simpanan Emas. Public Gold

Siapa beli emas sekarang, potensi naik lebih tinggi daripada turun.

Tapi saya sendiri tak suka beli emas sekadar “buy low, sell high” sebab fungsi emas jauh lebih baik dari itu. Dengan pengalaman lebih 6 tahun menyimpan emas, saya boleh katakan yang kedudukan kewangan saya jauh lebih baik dengan menjadikan emas sebagai cara saya menyimpan.

1 dinar emas

Kalau beli semata-mata “buy low sell high”, emosi kita terganggu dengan turun naik harga emas. Tapi kalau kita pandang pada NILAI SEBENAR emas, harga naik atau turun, kita tak kisah. Lagi turun lagi senyum sebab kita tahu:

 1. Emas boleh ELAK KEBOCORAN WANG. Bahkan ia menjadikan penyimpan emas lebih bermotivasi untuk kumpul harta.

 

 1. Emas TAHAN INFLASI. Ia mengekalkan kuasa beli zaman berzaman. 1400 tahun dulu 1 dinar boleh beli seekor kambing, sekarang pun sama.

 

 1. Emas selamat dari TUKARAN MATAWANG yang tak adil. Kalau RM jatuh, harga emas naik. Kalau USD jatuh, harga emas naik juga.

 

 1. Emas adalah DUIT SEBENAR. Sebelum 1971, setaip duit kertas yang dicetak disandarkan kepada emas. Duit kertas cuma sekadar VOUCHER mewakili emas. Lepas 1971, duit kertas yang kita pegang diwujudkan out of noting. Ia sentiasa di manipulasi nilainya. Dan sejarah menunjukkan mana-mana matawang PASTI akan RUNTUH dan hilang nilainya. Tak seperti emas yang bernilai sepanjang zaman.

Belajar sesuatu?

 

Berminat untuk mulakan dan belajar ilmu emas dengan saya?

Boleh call saya (Syarif Jamil) : +6013-6460265

Ataupun boleh whatsapp saya. Click link ini (Whatsapp Saya)

Syarif Jamil,
Dealer Aktif Public Gold
21 Nov 2020

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

  >
  Open chat
  Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
  Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?