March 8, 2021

DAPAT GAJI, BAYAR DIRI SENDIRI DULU

MUSIM GAJI ADALAH WAKTU PALING GEMBIRA. DAPAT GAJI, BAYAR DIRI SENDIRI DULU.
INGAT FORMULA INI JIKA ANDA NAK BERTAMBAH KAYA!!
  • Formula keramat ini amatlah luar biasa. Jika kita main-main dengan formula ini, kita akan tahu azabnya nanti.
  • Kita akan jadi individu yang kerja bertahun-tahun tapi simpanan pun tak ada. Disini perlunya kita ada simpanan emas.
  • Simpanan yang kalis boros. Inilah feedback yang sering saya terima bilamana penyimpan emas yang saya bimbing berikan feedback mereka.
  • Rata-rata menyesal… menyesal sebab lambat kenal emas!!
  • Hari yang paling menggembirakan bagi yang bekerja makan gaji ialah hari gaji masuk. Betul tak?
  • Untuk pastikan kegembiraan tu bertahan lama, bila terima duit gaji, alihkan sebahagian duit sebagai simpanan PAKSA DAN LUPA, selebihnya baru dibelanjakan.
  • Jangan tunggu duit lebih baru nak menyimpan sebab sampai bila-bila pun tak akan ada duit lebih.
  • Apa yang kita belanjakan, itu membuatkan orang lain lebih kaya. Sebaliknya apa yang kita simpan, itu yang menambah kekayaan kita.
  • Jadi bayar diri sendiri dulu sebelum membayar orang lain.
Guru-guru kewangan sarankan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji perlu disimpan sebagai;
1. Dana kecemasan
2. Pelaburan masa depan
3. Perbelanjaan penting masa depan
  • Bagi penyimpan emas, sebahagian daripada 10% itu boleh digunakan untuk beli emas melalui #AkaunEmasGAP Public Gold, #1gram1bulan. Disiplinkan diri yang itu dulu. Selebihnya terpulanglah nak letak dalam Tabung Haji atau ASB.
  • Nanti sedar-sedar hujung tahun, kita dah ada 12 gram. Itu bukan sahaja simpanan kalis inflasi, paling penting, ia akan jadi simpanan KALIS BOROS, insyaAllah…
  • Sekarang amat mudah, serendah RM 100 pun kita dah boleh mula simpan aset emas iaitu secara akaun emas GAP.

Apa itu akaun emas GAP PUBLIC GOLD ?

(Gold Accumulatuion Program (GAP) : Program Menyimpan Emas)

Akaun Emas GAP ini macam akaun bank kita seperti maybank2u/cimbclicks tetapi akaun emas GAP ini kita simpan gram-gram emas.

Semua proses jual beli boleh dibuat secara online dan akaun emas GAP ini adalah sah PATUH SYARIAH. Ianya disahkan patuh syariah oleh Amanie Advisory. Iaitu Penasihat Bank Negara Malaysia juga.

Akaun Emas GAP ini boleh dibuka dengan belian emas serendah RM 100 ataupun 1gram dan tiada maksimanya.

Apa manfaatnya Akaun Emas GAP ini?

1- Public Gold boleh simpankan Emas kita tanpa had dan tanpa apa-apa kos simpan

2- Kepada yang berada di perantauan juga boleh menabung EMAS

3- Gold Saver dapat menyimpan dengan lebih sistematik

4- Boleh buka akaun bersama anak untuk Tabungan masa depannya.

5- Gold Investor, boleh mula dengan modal invest serendah 1gram ataupun RM 100

6- Mudah untuk kumpul asset. Jika target nak kumpul 100gram, kita boleh mula menabung dengan 1gram.. nanti bila dah capai 100gram, boleh keluarkan fizikal seketul 100gram Gold bar. Waktu nak keluarkan emas nanti, just bayar gold premium sahaja.

7- Gold premium adalah kos transport dan insurance untuk hantar emas dari kilang kepada branch-branch Public Gold. Bagi item 10gram kebawah hanya RM 10 per item. 

8- Akaun emas GAP bukan satu komitmen wajib bulanan. Kita nak beli emas tiap-tiap hari pun boleh. Ikut diri kita sahaja.

Bagaimana Rupa Akaun Emas GAP ini  ?

Dibawah ini saya kongsikan interface akaun emas GAP yang akan kita lihat selepas kita login kepada akaun emas GAP kita.

Bagaimana cara nak buka akaun emas GAP ?

Step 1: Klik link dibawah untuk daftar. Selepas anda daftar, anda akan dapat PG CODE. PG CODE ini adalah username untuk login akaun emas GAP anda.

klik link : DAFTAR AKAUN EMAS GAP

Step 2: Selepas dah daftar Akaun Emas GAP, tunggu 10 minit. Selepas 10 minit, anda akan dapat email dari Public Gold. Dalam email itu akan ada username dan password anda untuk login di web Public Gold. Dalam masa 24 jam selepas pendaftaran, anda mesti buat belian pertama. Minima RM 100 ataupun 1gram.

Step 3: Login di website Public Gold. Klik link : LOGIN WEBSITE PUBLIC GOLD

Selepas login:

  • KLIK “MY GAP” di atas kanan. **Abaikan dahulu masej tentang update profile. Anda boleh buat kemudian. 
  • KLIK “GO TO NEW SITE”
  • KLIK “PURCHASE”
  • KLIK “PAY ONLINE FPX” dan “NEXT”
  • KLIK “GOLD-GAP” jika anda nak beli emas. Jika nak beli silver, KLIK “SILVER-SAP”
  • MASUKKAN “PURCHASE AMOUNT” **Minima RM 100 dan tiada MAXIMUM
  • KLIK “PLACE ORDER”
  • KLIK “MAKE PAYMENT”
  • KLIK “SELECT BANK” **Anda boleh pilih mana-mana online banking yang anda ada.
  • KLIK “PROCEED & PAY” **Anda akan dibawa masuk ke portal online baking pilihan anda. Selesaikan pembelian.
  • ANDA SUDAH BERJAYA. SELEPAS 48 JAM, SILA LOGIN BALIK KE AKAUN EMAS GAP ANDA UNTUK MELIHAT BAKI.

Bagaimana cara nak keluarkan EMAS FIZIKAL dari akaun emas GAP ?

  • Baki 1g perlu dibiarkan dalam akaun tanda akaun kita aktif.
  • Apabila anda sudah ada minima 2 gram dan keatas, anda boleh mula keluarkan fizikal emas tersebut.
  • Di video dibawah saya kongsikan pengalaman saya sendiri keluarkan emas dari akaun emas GAP
  • Untuk step by step process untuk keluarkan emas dari akaun GAP secara postage berinsurance, klik link ini : CARA KELUARKAN EMAS DARI AKAUN GAP SECARA POSTAGE BERINSURANCE

Syarif Jamil, 14 February 2021

44 total views, 2 views today

Syarif Jamil

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014. WhatsAPP : +60136460265

View all posts by Syarif Jamil →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?