SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Tetapkan MATLAMAT EMAS anda dengan lebih spesifik.

By Syarif Jamil

October 28, 2014


Sebab apa SAYA mula menabung dan membuat pelaburan emas?

Dari awal tahun kedua saya di Australia, saya sudah mula menabung sikit demi  sedikit. Mungkin saya bermula dengan agak lambat tapi, tak apa laaa kn.. janji kita mula. Saya mula perhatikan tabungan CASH yang saya ada, bila dah rasa ‘MACAM’ banyak jee cash niee.. saya mula membeli barang online dan pelbagai lagi. Kebocoran tabungan saya berlaku dan Nilai CASH juga yang makin lama makin jatuh. Tambahan lagi, apabila berlaku INFLASI di MALAYSIA, ia akan memberi kesan kepada tabungan cash saya. Perkara ini tidak akan berlaku jika kita menabung EMAS. That’s why i said, “LET US PROTECT OUR LITTLE WEALTH”.

CONTENT-WEBSITE-BUNDA-YUK-DIDIK-PUTRA-PUTRI-ANDA-MENABUNG-SEJAK-DINI

Dari situlah saya mula sedar dan terus sedar betapa SAVING FOR MY FUTURE amatlah penting. Untuk mengelakkan dari perkara yang sama berlaku, saya TUKAR semua tabungan CASH  jangka panjang kepada EMAS FIZIKAL. Tujuan utama saya iaitu BELI RUMAH selepas selesai habis belajar. Anggaran deposit untuk membeli sebuah rumah bagi saya adalah lebih kurang RM20k ke RM30k. So, kalau saya nk simpan cash, alamatnya tak tahu la bila saya dapat beli rumah.

q
Ini MATLAMAT TABUNGAN JANGKA PANJANG saya. So, kepada anda semua binalah MATLAMAT yg jelas dan teliti kenapa anda menabung EMAS. Segala MATLAMAT akan menjadi lebih mudah apabila ianya dengan EMAS. Apabila kita Menabung EMAS, dalam masa yang sama, kita juga PELABUR emas. Inilah yang menarik.

Antara matlamat-matlamat lain yg boleh kita ikut:

  • Seorang peniaga yang ingin menyimpan untung perniagaan dengan lebih terjamin.

  • Mencari Pelaburan yang selamat.

  • Seorang individu yang ingin melakukan simpanan jangka panjang demi menambah aset(harta).

  • Seorang Muslim yang ingin membuat tabungan untuk pergi menunaikan UMRAH & HAJI.

  • dan lain-lain

Apabila kita sudah jelas dengan matlamat yang kita ada, So kita akan lebih mudah untuk merancang kehidupan kita satu demi satu. Insya Allah.

Syarif Jamil,

Bukit Mertajam,
28 Oct 2014.

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?