SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Perbandingan ITEM EMAS Public Gold

By Syarif Jamil

November 12, 2014


aku

DINAR

Syiling EMAS atau gelaran yang lebih FAMOUS iaitu DINAR. Dinar telah wujud dari zaman berzaman. Dinar inilah yang digunapakai untuk setiap transaksi pembelian di zaman dulu dulu lagi. Sejarah berkaitan dinar ini amat menarik untuk kita pelajari. 1 Dinar merupakan item yang begitu laris di negara kita dimana modal permulaanya yang mampu milik. Ramai yang sedar akan kepentingannya dan terus mengubah WANG KERTAS mereka kepada syiling DINAR.

SJF_5265

GOLD BAR 

Gold Bar(GB) atau nama yang tidak asing lagi bagi kita iaitu JONGKONG EMAS. 1 Pingat Emas di TEMASYA SUKAN OLIMPIK menjanjikan 1KG jongkong EMAS oleh kerajaan negara kita namum, masih belum ada sesiapa yang mampu mendapatkannya. Nampak nilainya disitu?? Jongkong Emas ini lebih sesuai kepada golongan yang berpendapatan tinggi. Belian 100gram GB dan keatas amat menguntungkan kerana susut nilainya yang begitu rendah (sekitar 4.5% – 6%).

12

G.A.P

Apa itu GAP? GAP adalah singkatan dari perkataan Gold Accumulation Program. Objektif utama PG mewujudkan belian GAP serendah 1gram ini adalah tidak lain tidak bukan untuk membimbing masyarakat malaysia untuk menabung EMAS, bukan menabung wang ringgit yang begitu tidak memberi kebaikan kepada tuannya. Simpanan EMAS amat perlu untuk ekonomi di masa hadapan kerana NILAI EMAS kekal dan bukan seperti wang kertas yang NILAINYA saban hari mengalami kejatuhannya. 1 GAP bersamaan RM 140+-(semasa). Harganya amatlah sangat berpatutan dan nilai ini datangnya dari nilai pasaran emas dunia www.kitco.com .

4

” Salahkah kita mengubah RM150.00+-(simpanan kita) kepada bentuk EMAS FIZIKAL 1gram yang lebih terjamin dimasa hadapan?” 

>> Jika anda ingin membuat perubahan itu, klik HUBUNGI SAYA dan semua detail saya ada disitu. Saya akan cuba bantu dan memberi panduan sedaya upaya saya demi memastikan semua masyarakat di negara kita ini memiliki ASET EMAS.

Syarif Jamil,

Bukit Mertajam,
12 November 2014.

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?