SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

MULA DENGAN BAJET KECIL DULU

By Syarif Jamil

February 15, 2018

Akaun Emas GAP, Dealer Emas Public Gold, emas murah, Emas patuh Syariah, pelaburan emas, Pelaburan Emas Di malaysia, Pelaburan Emas Malaysia, Pelaburan emas patuh syariah, Public Gold, Simpanan Emas

Kalau dah dapatkan ilmu asas tentang emas tapi masih tak pasti samada emas sesuai atau tidak dengan matlamat kewangan peribadi, saya syorkan mula dulu dengan bajet kecil. Ini penting dimana anda tidak akan 100% jelas sekiranya anda tidak bermula. 

 

Di Public Gold, anda boleh mula dengan 2 gram melalui #AkaunEmasGAP. 1 gram simpan dalam GAP, 1 gram lagi keluarkan dan simpan sendiri untuk dapat ‘feel’ simpan emas. Ini antara kaedah yang paling ideal dengan budget minima. Jika emas itu kita simpan sendiri, kita akan lebih feel dan kesannya kepada diri lebih mendalam.

Kesan Awal Bagi Penyimpan Emas

Kita akan dapati, walaupun ianya hanya 1gram gold bar, ianya sangat susah untuk bocor. Ini antara kesan awal penyimpan emas. Nilai duit semasa diikat pada asset fizikal sekecil 1 gram dan ianya bertahan dan kekal nilainya sepanjang zaman. Inilah yang membuatkan penyimpan emas akan terus kaya kerana nilai kekayaan mereka tidak akan hilang sepertimana jika disimpan dalam bentuk wang kertas.

 

Banyak risiko yang perlu ditanggung jika kita memilih untuk menyimpan kekayaan dalam bentuk wang kertas. Antaranya :

 

  • Kekayaan mudah bocor
  • Kekayaan dihakis Inflasi
  • Nilai RM yang semakin jatuh

 

Selalunya, ini nasihat saya kepada mereka yang pertama kali menyimpan emas. Pembelian pertama tu anggaplah untuk dapat pengalaman pertama dan lebih cepat faham tentang emas. Bila dah faham, barulah buat keputusan seterusnya. Selalunya, cara bergini lebih berkesan.

#1gram1bulan

Kalau anda atau rakan-rakan anda yg nak saya bantu mulakan simpanan emas serendah 1gram atupun RM 100, boleh terus PM saya ataupun wassap jee saya.


Klik link nie untuk terus wassap saya >>

www.wasap.my/60136460265

Syarif Jamil (SJ)
Dealer Aktif Public Gold PG047442
www.syarifjamil.com
+6013-6460265

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?