SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Mentor Pelaburan Emas Saya

By Syarif Jamil

May 5, 2015


Mentor/Guru merupakan seorang yang mendidik. Setiap kejayaan seseorang itu pastilah ada mentor yang membimbingnya. Mentor yang hebat akan melahirkan pelajar yang hebat. Disini saya ingin berkongsikan kepada anda semua tentang siapakah mentor saya di dalam bidang pelaburan emas ini.

#MENTOR

11148633_983913708286690_6641883888706165299_n

Nama diberi ialah En Mohd Zulkifli Shafie. Beliau merupakan seorang bekas Chartered Accountant. Beliau tinggal di Damansara Damai, Selangor bersama isteri tersayang, Pn Najdah, serta 7 cahaya mata kurniaan Tuhan. Di dalam Public Gold, beliau merupakan seorang Authorised Master Dealer.

Pada pertengahan tahun 2014, saya mula mengenali beliau dari kawan saya iaitu Hafiz. Hafiz mengenalkan blog En Zulkifli kepada saya iaitu http://www.mohdzulkifli.com . Daripada situlah saya mula mengenali beliau. Saya mula mendalami ilmu ini sikit demi sedikit. Saya bermula dengan membaca blognya dan juga membeli beberapa buku ilmiah berkenaan Emas ini.

#BERGURU

Ilmu yang benar dan bimbingan dari mentor yang betul inilah yang dapat memberi perubahan kepada diri kita. Jangan sesekali kita angkuh dan sombong untuk pergi menuntut ilmu. Tanpa ilmu, segalanya hanya sia-sia sahaja.

Mentorship

Saya yakin dan percaya, setiap insan yang berjaya dalam apa jua bidang sekalipun pasti ada mentor dibelakangnya. Contoh, Robert T.kiyosaki iaitu mentor kewangan yang berjaya juga ada mentornya sendiri iaitu ‘Rich Dad’. Rich Dad mendidik beliau sehingga beliau berjaya.

Jika anda tahu apa minat dan passion anda, jangan lengah-lengahkan lagi. Teruskan usaha itu dengan mendapat bimbingan dari mereka yang bergelar pakar dan proven success dalam bidang itu.

Syarif Jamil,

Bukit Mertajam,
26 April 2015.

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?