SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Langkah Pertama Pencetus Revolusi

By Syarif Jamil

October 5, 2015


Sebagai seorang lelaki, saya hanya memikirkan yang emas ini hanya untuk kaum hawa. Tak pernah terlintas difikiran saya untuk memiliki emas. Tetapi, segalanya berubah menjadi satu revolusi kepada hidup saya apabila saya kenal dan tahu apa itu logam beharga EMAS dan PERAK. Lagi saya kaji, lagi saya suka sampai tak boleh henti membeli emas. Bila dapat jee “paper money”, saya cepat-cepat ubahkan sebahagian kepada EMAS/PERAK.

Untuk memulakan sesuatu yang baru dalam kehidupan kita, ianya mungkin sesuatu yang paling susah dan kita akan rasa takut. Itu sebenarnya perkara biasa jika kita tidak ada ilmu. So, macam mana nak bagi rasa takut itu hilang? Apa yang saya buat adalah, saya lakukan kajian secara online dan terus belajar secara terus(ONLINE:FB) dengan mereka yang “Proven Succes” dan saya juga ada membaca beberapa buku berkaitan logam beharga ini.

#DINAR PERTAMAKU

Jika ada ilmu tetapi tak guna, ianya langsung tidak akan mendatangkan manfaat kepada anda. So, dengan sedikit bekalan ilmu yang saya ada, saya terus melakukan belian emas PERTAMA saya iaitu 1-DINAR dengan berat 4.25 gram dan berkualiti 91.6%.

12071582_1052548631436590_1696870425_n

Apabila saya mula membeli emas, saya hairan kerana secara tiba-tiba wujud satu perasaan dimana saya terus membeli emas. Saya jadi takut untuk simpan RM. Mungkin itulah yang dikatakan oleh mentor-mentor saya iaitu MAGNET EMAS. Kalau anda nak rasakan sendiri, anda harus cuba sendiri. feel it!!

12092487_1052548618103258_884582542_n

Diawal penglibatan saya dengan emas ini, nak mulakan simpanan emas minimum belian adalah 1 Dinar iaitu sekitar RM 550. Sekarang, untuk simpan dan melabur dengan emas ianya bertambah mudah iaitu boleh mula serendah 1 gram sahaja dengan belian secara GOLD ACCUMULATION PROGRAM.

#KAWAL RISIKO 

Dimana dan bila-bila sahaja risiko itu ada dalam apa jua yang kita lakukan. Jika kita tidak pandai memandu dan kita memandu, maka kita akan terbabas. Oleh itu, kita perlu belajar memandu. Jika kita nak jadi pelumba, kita perlukan latihan yang lebih dan bersungguh-sungguh.

RISIKO ini sentiasa ada dan percayalah yang kita boleh kawal risiko itu. ILMU adalah senjata yang paling utuh bagi mengawal risiko ini. Apa salahnya jika kita ambil risiko? bagi saya, ianya satu proses yang menarik.

Syarif Jamil,
Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.
5 OCT 2015.

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?