SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Konflik EMAS

By Syarif Jamil

March 16, 2016


1) Bila waktu terbaik membeli emas??

2) Bila waktu terbaik menjual emas??

3) Apa item emas/perak yang terbaik untuk dibeli?

4) Perlu beli atau jual sekarang atau tunggu dulu??

Dalam beberapa bulan ini, saya dapat banyak mesej dan PM yang rata2 inginkan jawapan bagi persoalan diatas ini. Ini antara masalah yang agak biasa di dalam industri logam emas dan perak ini. Saya sendiri pernah alaminya dan sekarang saya nak kongsikan pengalaman saya dan bagaimana saya tandingi masalah ini.

SJF_5456

Semua persoalan diatas dapat dijawab dengan kita mengetahui diamana posisi kita di didalam dunia emas dan perak ini. Jika kita bermain bola sepak, setiap posisi ada tanggungjawab dan tugas yang perlu dilaksanakan. Sama juga di dalam bidang ini.

Di dalam bidang emas dan perak ini, kita boleh bahagikan kepada beberapa posisi. Antaranya adalah;

1) Penyimpan Bermatlamat

2) Pelabur 

3) Peniaga

 

Ini sahaja rahsianya. Sebelum kita membeli emas itu, kita perlu tanya kepada diri kita sendiri. “AKU DI POSISI MANA YEE?”. Dengan mengetahui posisi anda ini, anda dapat buat keputusan yang betul. Untuk faham lebih details apa itu PENYIMPAN dan PELABUR, anda boleh klik ini >> MINDSET SIMPANAN VS PELABURAN¬†.Beruntunglah anda jika anda membaca tulisan ini :).

Jika anda seorang peniaga emas, anda juga merupakan seorang penyimpan dan pelabur emas. Ciri-ciri itu juga perlu ada kepada diri anda. Seorang peniaga perlu lebih mahir dalam bidang “business management” dan juga “marketing”.

Syarif Jamil,
Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.
17 mac 2016.

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?