SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

Kenapa PUBLIC GOLD menjadi pilihan SAYA.

By Syarif Jamil

October 25, 2014

Kenapa Pilih Public Gold, Kenapa Public Gold, Public Gold

         Apabila berada di perantauan, saya sering memikirkan tentang perjalanan hidup yang akan saya tempuhi selepas saya habis belajar nanti. Tempoh  masa yang difikirkan oleh saya itu menjangkau lebih kurang 2 tahun ke hadapan. Hari demi hari, pelbagai krisis ekonomi wujud di Malaysia. Antaranya adalah, kadar inflasi yang terus menaik, kenaikan harga barang, minyak petrol, rumah dan ini semua  akan memberi kesan kepada tabungan wang kertas saya dan semua ini akan saya tempuhi tidak lama lagi. So, dari situlah datangnya idea untuk saya mencorakkan hala tuju ini. Kalau saya menabung EMAS, nilainya akan kekal dan dalam masa yang sama, saya juga seorang PELABUR.

10717981_740232399347893_622467826_n

         Menabung adalah cara yang terbaik bagi mahasiswa dan mahasiswi untuk menempuh alam yang lebih mencabar iaitu di alam pekerjaan dan berumahtangga. Oleh itu, saya terus memikirkan cara yang terbaik untuk saya menabung dan mengelakkan dari segala macam krisis ekonomi itu dan Allah telah menemukan saya dengan PUBLIC GOLD. Sebelum ini, saya memang tidak pernah ada sedikit ilmu pun berkaitan emas ini. Sehari demi sesehari, saya kaji dan terus mengkaji bahawa THE BEST WAY untuk selamatkan semua ini adalah dengan menukar wang tabungan saya menjadi EMAS FIZIKAL. EMAS kalis krisis ekonomi. Jadilah macam mana sekalipun, EMAS tetap bernilai. So, baik kita selamatkan aset yang kita ada.

        EMAS adalah matawang sebenar dan ianya dicipta semulajadi oleh ALLAH kepada kita. Oleh yang demikian, saya berfikir bahawa ilmu berkaitan ini harus dikongsi bersama dengan rakan-rakan sekalian. Rata-rata kita agak kurang berpengetahuan tentang ini dan saya sendiri masih mempelari ilmu ini. Apa yang saya dapat, saya kongsi bersama agar bermanafaat untuk kita juga.

       “Ada je company lain yang buat jualan emas hie, BUT, the best for me is PUBLIC GOLD. WHY??

Setelah dikaji oleh MASTER DEALER PG Tuan Zulkifli (SIFU EMAS SAYA), inilah buktinya kenapa kita perlu pilih PUBLIC GOLD.

1- Tiada cukai GST dikenakan kepada item pelaburan Public Gold

– Untuk tidak dikenakan GST, Item pelaburan itu mestilah berkualiti 995 keatas dan mempunyai pengiktirafan LBMA. Public Gold ada kedua dua ciri itu.

2- Harga Lebih Murah Dari Kedai Emas

– Ini memang sudah terbukti dan anda sendiri boleh buat kajian. Emas PG amatlah sesuai untuk simpanan Aset dan Pelaburan.

3- Susut Nilai(SPREAD) Terendah Dari Pasaran

– Anda boleh layari laman-laman web syarikat emas yang lain dan cuba bandingkan. Anda akan terkejut.

4- Stok Tiada Had

– Kenapa saya kata sedemikian, ini kerana PUBLIC GOLD adalah sebuah syarikat yang mengeluarkan EMAS. PG yang proses dari A to Z. Kadang-kadang mungkin berlaku sedikit kelewatan dalam proses logistic kerana Emas perlu dihantar ke seluruh negara.

rasmi pg 4

 ( KILANG PUBLIC GOLD )    

5-Banyak Cawangan Seluruh Malaysia

– Public Gold ada 18 cawangan diseluruh Malaysia dan ini memudahkan kita semua untuk berurusan engan mereka.

6-Jaminan Beli Balik Walaupun Rosak

– Ini amat istimewa. Walaupun emas kita rosak seperti bengkok dan sebagainya, PG tetap akan membeli balik mengikut timbangan semasa sewaktu anda ingin menjual emas tersebut. Tiada syarikat lain yg mampu membuat sedemikian rupa.

Emas-public-gold-kemek-calar

7-Diterima Meluas Oleh Ar-Rahnu

– Ini sudah terbukti yang EMAS PG amat diiktiraf di MALAYSIA dan SERATA DUNIA.

8-Sistem Booking Harga 24 jam Sehari

– Tiada limit masa untuk kita LOCK harga ataupun apa-apa.  Apabila kita lihat harga tersebut dan kita minat, kita boleh terus membuat belian. Amat Mudah.

9-Keupayaan Beli Balik Jumlah Besar

– Banyak mana sekalipun emas kita, PG tetap akan beli balik dari kita. Kita mestilah tunjukkan bukti yang kukuh sama ada emas yang kita ada itu sah beliannya. Kita boleh buktikan dengan Resit pembayaran kerana disitu terdapat nomber siri dan maklumat detail berkaitan emas yg kita ada.

10-Emas Disertakan Sijil Ketulenan

-sijil ketulenan emas LBMA ini menunjukkan lagi bahawa betapa aslinya EMAS yg kita beli dari PG.

11-Tiada Yuran Sebenar Menjadi Ejen

– Kepada yang berminat untuk jadi Ejen(DEALER seperti saya), anda amat bertuah kerana tiada yuran apa-apa pun yang akan dikenakan. Apabila cukup syarat pembelian untuk jadi dealer, secara AUTOMATIK anda akan menjadi dealer PG. Gambar ini menceritakan sedikit sebanyak cara untuk anda bergelar DEALER PUBLIC GOLD. Ingin tahu lebih detail, boleh hubungi saya. Details berkaitan diri saya terdapat di page HUBUNGI SAYA.

Screen Shot 2014-10-26 at 1.52.11 pm

Syarif Jamil,

Bukit Mertajam,
25 Oct 2014.

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?