SyarifJamil.Com

Motivasi Kewangan & Pelaburan Emas

AWALNYA NAK TUKAR RM 300 KEPADA EMAS, AKHIRNYA DITUKAR RM 740 KEPADA EMAS. KENAPA?

By Syarif Jamil

February 13, 2018

Akaun Emas GAP, Dealer Emas Public Gold, emas murah, Emas patuh Syariah, pelaburan emas, Pelaburan Emas Di malaysia, Pelaburan Emas Malaysia, Pelaburan emas patuh syariah, Public Gold, Simpanan Emas

Alhamdulillah.. teringat kisah SJ 4 tahun lepas.. pada mulanya SJ mula simpan emas dengan 1 dinar jee.. lepas dah cedok ilmu kaw-kaw dari mentor emas SJ.. terus yakin dan terus tambah 5 dinar 2 keping..


dan sampai ke hari nie..tabiat menyimpan dalam bentuk emas dah jadi rutin kebiasaan SJ.. termasuklah wife SJ, Pn Mimie Aqila Awalludin


SJ nak bagi tahu dekat sini..inilah kesan dan impak dari ilmu.. bila kita ada ilmu, kita lebih yakin dengan apa jua yang kita lakukan. Peratus untuk kita gagal amat tipis. 
Begitulah yang terjadi kepada En B.. pada awalnya hanya plan nak tukar RM 300 kepada emas.. apabila dah baca ebook yg SJ berikan.. En B lebih yakin dan jelas dengan simpanan emas .. tahniah dan semoga berjaya En B

 

Ilmu memang berkuasa dalam kita melakukan tindakan. Lihat sahaja apa yang terjadi kepada En B. Pada awalnya beliau begitu takut akan sebab tak ada ilmu. Tetapi sesudah habis mendapatkan ilmu dari ebook yang SJ berikan, beliau terus yakin dan mulakan langkah pertama dalam menyimpan emas Public Gold.

Dalam perbincangan kami di wassap, jelas kelihatan EN B hanya tak yakin sebab kekurangan ilmu.

Awal-awal, En B hanya nak tukar simpanan RM 300 beliau kepada emas.. last-last.. RM 740 ditukarnya menjadi emas kerana beliau yakin dengan adanya ilmu.


Kesan Ilmu Dalam Tindakan

Dalam apa jua yang kita ingin lakukan, kita tak boleh lari dari satu perkara penting ini iaitu Ilmu. Buatlah apa sahaja tanpa ilmu, anda akan temui jalan yang buntu. Contoh benar yang terjadi kepada seorang kenalan SJ beberapa tahun lepas.. kisahnya begini.. Beliau nak buka kedai tetapi beliau belum pernah hadiri mana-mana majlis ilmu malah tak pernah ada buat apa-apa bacaan langsung berkaitan perniagaan.

 

Baginya mungkin perniagaan ini boleh dilkukan secara logik akal sahaja.. akhirnya modal puluh-puluh ribu habis hangus begitu sahaja. Pokok pangkalnya, kita perlu ada ilmu dalam melakukan apa sahaja. Ilmu + mentor adalah formula yang lengkap bagi anda yang nak mulakan kehidupan berniaga.

 

Kalau anda atau rakan-rakan anda yg nak SJ bantu mulakan simpanan emas serendah 1gram atupun RM 100, boleh terus PM SJ ataupun wassap jee SJ.


Klik link nie untuk terus wassap SJ >>

www.wasap.my/60136460265

Syarif Jamil (SJ)
Dealer Aktif Public Gold PG047442
www.syarifjamil.com
+6013-6460265

Syarif Jamil

About the author

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014.

WhatsAPP : +60136460265

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>
Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?