August 5, 2021

Ada apa dengan 1 gram? 

1. 1 gram adalah permulaan yang baik bagi penyimpan emas modal kecil. Harga di pasaran melalui #AkaunEmasGAP hari ini (23/7/2018) baru 175 segram. Ia di bawah 10% dari cadangan simpanan sebulan jika bergaji RM2,000 sebulan.

2. 1 gram senang di kira. 1 gram sebulan, setahun sudah 12 gram. Tapi kebiasaan, penyimpan konsisten akan punya lebih dari jumlah tersebut bila dikira akhir tahun.

3. 1 gram ada pelbagai edisi menarik. Tema birthday, new born, wedding, perayaan dan sebagainya selain edisi klasik. Pasti menarik untuk dijadikan koleksi.

4. 1 gram mudah di bawa dan senang di simpan. Ia nipis bagaikan kad visa. Senang diselit di dalam dompet. Secara psikologi boleh memotivasikan diri untuk menambah lagi.

5. 1 gram juga senang di jual atau gadai bila memerlukan. Jika tidak berkesempatan ke cawangan #PublicGold atau ar rahnu, boleh di lepaskan kepada sahabat handai dengan harga runcit. Tidak terlalu mahal dan mampu milik.

6. 1 gram juga sesuai untuk mereka yang ingin melatih diri menyimpan sedikit demi sedikit sebelum melangkah ke item yang lebih besar.

7. 1 gram 1 bulan boleh dibuat tabungan melalui akaun GAP di Public Gold. Ia mudah, murah dan patuh syariah. Jika punya niat untuk bina harta kekayaan dengan bajet rendah boleh pm untuk maklumat lanjut.

“Tabiat menyimpan 1bulan 1gram emas amat hebat.. tabiat inilah yang menjadikan penyimpan emas lebih kaya dari tahun sebelumnya.. Ramai orang simpan RM 200 sebulan.. tetapi apabila dah 10 bulan.. tak cukup juga RM 2000.. tetapi lain pula bagi penyimpan emas yang menyimpan 1 gram 1 bulan, ramai yang simpan lebih dari 10 gram dalam 10 bulan.. sebab feel simpan emas jauh berbeza dengan simpan cash.. emas memang Allah jadikan untuk hambanya suka dan sayang”

Syarif Jamil,
Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.
23 JULAI 2018.

439 total views, 1 views today

Syarif Jamil

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014. WhatsAPP : +60136460265

View all posts by Syarif Jamil →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Open chat
Nak Belajar Ilmu Emas dengan saya?
Hi, Saya Syarif Jamil. Master Dealer Aktif Public Gold. Boleh saya bantu anda?