555eea780423bdd0108b4567

Saya kena MARAH!! (info Penting)

SAYA KENA MARAH!! huhu

Kemarin(30/6/2016), ada rakan karib sewaktu saya belajar di MRSM call saya dan perbualan kami hampir 40minit. Pelbagai soalan ditanya oleh nya dan Alhamdulillah, semua berjaya di jawab oleh saya

Saya rasa, dalam 40minit perbualan kami tu, dia dapat ilmu dan info dgn cepat dan last2 saya kena marah!! haha..

bukan marah apa pun.. manja2 jee.. hehe.. beliau kata,

“Hang dan save gold 3 tahun kan.. kenapa laaa aku baru tahu dan nampak posting hg”… huhu..

Beliau sedikit kesal dgn tindakan yg beliau buat tahun lepas dimana beliau beli cincin emas 916(12gram++) pada harga RM 3500!!. Sebenarnya niat sahabat saya tu membeli emas adalah untuk saving perkahwinannya. Menyimpan emas dah betul, tetapi caranya sedikit salah dan mnyebabkan beliau masih rugi 4angka. Sewaktu itu, dengan RM 3500 tuu, dia sepatutnya boleh memiliki hampir 30-gram emas 999.9 dan pada hari ini, dia sepatutnya dah untung lebih 20%.

So, saya sudah nasihatkan dan berikan jalan yg terbaik buatnya. Moga lepas ini semua plan simpanan emas beliau lancar.

So, berdasarkan gambar di bawah, pilihan yg terbaik untuk lakukan simpanan dan pelaburan emas adalah GOLD BAR dan DINAR, bukan barang kemas!!

13557770_1216311255060326_5712778618226318572_n
Ingat yaaa.. barang kemas susut Nilainya amat tinggi.. 25-30% beb!! So, hati2 dalam membuat pemilihan emas. Jom dapatkan consult dan ilmu yang betul dari mereka yang mahir dalam bidang tersebut. Insya Allah, saya boleh bantu anda.

Syarif Jamil,
Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.
2 July 2016.

496 total views, 2 views today

About Syarif Jamil

Alhamdulillah, saya adalah Authorised Dealer syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia, iaitu Public Gold (kod PG047442). Saya aktif memberi nasihat tentang pelaburan emas yang betul sejak 2014. WhatsAPP : +60136460265

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam