Author Archive

BAGAIMANA SIMPANAN EMAS SEJAK BELAJAR MEMBOLEHKAN SJ BELI RUMAH PELABURAN PERTAMA KETIKA UMUR 23 TAHUN

By |

BAGAIMANA SIMPANAN EMAS SEJAK BELAJAR MEMBOLEHKAN SJ BELI RUMAH PELABURAN PERTAMA KETIKA UMUR 23 TAHUN

Sebelum SJ berkongsi pengalaman yang bermakna ini dengan lebih mendalam.. suka untuk SJ ingatkan yang SJ bukanlah seorang yang pakar dalam bidang hartanah. SJ sendiri hadiri beberapa kelas hartanah dan membaca banyak buku dan e-book tentang hartanah dari mereka yang pakar iaitu sekitar tahun 2014-2016. Dibawah adalah gambar kenangan tahun 2014 dimana SJ menghadiri kelas…

930 total views, 1 views today

Read more »

Dealer Emas Public Gold Utara : Pulau Pinang – Kedah – Perlis – Perak

By |

Dealer Emas Public Gold Utara : Pulau Pinang – Kedah – Perlis – Perak

Bermula dari 2014, SJ merupakan dealer public gold yang aktif memberikan bimbingan tentang simpanan dan pelaburan emas. SJ mendapat mentorship terus dari Tn Mohd Zulkifli Shafie. Beliau merupakan mentor emas di negara kita selain merangkap Dealer Public Gold. Beliau juga penulis 2 buah buku kewangan dan emas iaitu Zero Hutang dan Wang Emas.   Gambar…

836 total views, 1 views today

Read more »

Public Gold #10Tahun : Built on a Decade of Trust

By |

Public Gold #10Tahun : Built on a Decade of Trust

Sejarah Public Gold  Tanggal 23 Mei 2008 merupakan tarikh keramat buat Public Gold dimana ianya mula bertapak dengan modal terkumpul RM 100 000. Klik ini untuk baca detail >> Sejarah Penubuhan Public Gold. Public Gold bermula sebagai sebuah syarikat yang menjual dan membeli emas serta perak secara fizikal. Perniagaan Public Gold lebih tertumpu kepada emas…

441 total views, no views today

Read more »

Cara keluarkan emas dari akaun GAP

By |

Cara keluarkan emas dari akaun GAP

Pesanan SJ, kalau nak keluarkan emas dari akaun GAP, jangan keluarkan semua. Sekurang-kurangnya biarkan 1 gram di dalam akaun tanda akaun GAP kita masih aktif. Kalau kita keluarkan semua, akaun kita akan jadi tidak aktif dan nanti kalau kita nak aktifkan kembali, RM 50 akan dicas.   Jika memang nak tutup akaun GAP, barulah kita…

1,189 total views, 3 views today

Read more »

GAP: Kajian Kes Keuntungan Membeli Emas Secara Konsisten

By |

GAP: Kajian Kes Keuntungan Membeli Emas Secara Konsisten

Rahsia! Bagaimana seorang guru mendapat 5 keuntungan apabila membeli emas secara konsisten 1 gram setiap bulan. Ini adalah kisah benar, bagaimana seorang guru yang juga seorang ibu, mampu menyimpan emas 1 gram setiap bulan sebagai tabungan anaknya dan menikmati 5 kelebihan.  Menyedari kepentingan simpan emas. Puan Wahida atau panggilan mesranya kak Ita adalah seorang guru. Beliau aktif…

692 total views, no views today

Read more »

INI JANJI SJ : SJ akan ajar sampi mahir

By |

INI JANJI SJ : SJ akan ajar sampi mahir

Ini janji SJ dan tanggungjawab serta amanah yg SJ pegang. Lihat gambar kat bawah nie, rakan SJ nie dah mahir dan gambar itu Adalah gambar sewaktu dia ambil emas di BRANCH PUBLIC GOLD BISHOP SJ tak pernah jumpa pun beliau dan SJ guide beliau 100% secara online sahaja. Kami kenal di FB sahaja 🙂. Alhamdulillah, skrg…

620 total views, no views today

Read more »

Muda mudi niee perlu kee ada Simpanan emas?

By |

Muda mudi niee perlu kee ada Simpanan emas?

MUDA MUDI niee lah bagi SJ amat memerlukan Simpanan emas sbb time frame perancangan kita lebih panjang MUDA MUDI niee lah perlu ada backup kewangan yg kuat dalam menempuh kehidupan yg mencabar MUDA MUDI niee lah perlunya kita menyimpan emas agar kewangan kita tak bocor dgn mudah MUDA MUDI niee lah kita perlu sikit2 menabung emas secara konsisten…

567 total views, no views today

Read more »

Nak Jadi Gold Saver ? Gold Investors? Gold Trader?

By |

Nak Jadi Gold Saver ? Gold Investors? Gold Trader?

Posisi manakah yg paling best? Bagi SJ, dgn sedikit pengalaman yg SJ ada sekitar 3 tahun dalam menyimpan emas, SJ lihat yg Gold Saver Adalah paling seronok. Nak tahu knapa? Sebabnya : 1) SJ tak bimbang pun kalau harga emas jatuh atau naik. Yg penting bagi SJ, tiap2 bulan Simpanan emas WAJIB ada. Lagi best…

817 total views, no views today

Read more »