Dealer Emas Public Gold : Utara
Bermula dari 2014, SJ merupakan dealer public gold yang aktif memberikan bimbingan tentang simpanan dan pelaburan emas. SJ mendapat mentorship terus dari Tn Mohd Zulkifli Shafie. Beliau merupakan mentor emas di negara kita selain merangkap Dealer...
Public Gold #10Tahun : Built on a Decade of Trust
Sejarah Public Gold  Tanggal 23 Mei 2008 merupakan tarikh keramat buat Public Gold dimana ianya mula bertapak dengan modal terkumpul RM 100 000. Klik ini untuk baca detail >> Sejarah Penubuhan Public Gold. Public Gold bermula sebagai sebuah...
Cara keluarkan emas dari akaun GAP
Pesanan SJ, kalau nak keluarkan emas dari akaun GAP, jangan keluarkan semua. Sekurang-kurangnya biarkan 1 gram di dalam akaun tanda akaun GAP kita masih aktif. Kalau kita keluarkan semua, akaun kita akan jadi tidak aktif dan nanti kalau kita nak...
GAP: Kajian Kes Keuntungan Membeli Emas Secara...
Rahsia! Bagaimana seorang guru mendapat 5 keuntungan apabila membeli emas secara konsisten 1 gram setiap bulan. Ini adalah kisah benar, bagaimana seorang guru yang juga seorang ibu, mampu menyimpan emas 1 gram setiap bulan sebagai tabungan anaknya...
INI JANJI SJ : SJ akan ajar sampi mahir
Ini janji SJ dan tanggungjawab serta amanah yg SJ pegang. Lihat gambar kat bawah nie, rakan SJ nie dah mahir dan gambar itu Adalah gambar sewaktu dia ambil emas di BRANCH PUBLIC GOLD BISHOP SJ tak pernah jumpa pun beliau dan SJ guide beliau 100%...
Muda mudi niee perlu kee ada Simpanan emas?
MUDA MUDI niee lah bagi SJ amat memerlukan Simpanan emas sbb time frame perancangan kita lebih panjang MUDA MUDI niee lah perlu ada backup kewangan yg kuat dalam menempuh kehidupan yg mencabar MUDA MUDI niee lah perlunya kita menyimpan emas agar...
Nak Jadi Gold Saver ? Gold Investors? Gold
Posisi manakah yg paling best? Bagi SJ, dgn sedikit pengalaman yg SJ ada sekitar 3 tahun dalam menyimpan emas, SJ lihat yg Gold Saver Adalah paling seronok. Nak tahu knapa? Sebabnya : 1) SJ tak bimbang pun kalau harga emas jatuh atau naik. Yg...
E-BOOK(percuma) Emas & Syariah
Pelaburan Emas dan hukum syariah amat berkait rapat. Sebagai seorang muslim, kita tidak boleh ambil ringan berkaitan ini kerana jika salah cara, ianya akan berlaku RIBA. RIBA di dalam islam adalah satu kesalahan yang besar. So, dengan munculnya...