Cara mengeluarkan emas dari akaun GAP
Pesanan SJ, kalau nak keluarkan emas dari akaun GAP, jangan keluarkan semua. Sekurang-kurangnya biarkan 1 gram di dalam akaun tanda akaun GAP kita masih aktif. Kalau kita keluarkan semua, akaun kita akan jadi tidak aktif dan nanti kalau kita nak...
GAP: Kajian Kes Keuntungan Membeli Emas Secara...
Rahsia! Bagaimana seorang guru mendapat 5 keuntungan apabila membeli emas secara konsisten 1 gram setiap bulan. Ini adalah kisah benar, bagaimana seorang guru yang juga seorang ibu, mampu menyimpan emas 1 gram setiap bulan sebagai tabungan anaknya...
INI JANJI SJ : SJ akan ajar sampi mahir
Ini janji SJ dan tanggungjawab serta amanah yg SJ pegang. Lihat gambar kat bawah nie, rakan SJ nie dah mahir dan gambar itu Adalah gambar sewaktu dia ambil emas di BRANCH PUBLIC GOLD BISHOP SJ tak pernah jumpa pun beliau dan SJ guide beliau 100%...
Muda mudi niee perlu kee ada Simpanan emas?
MUDA MUDI niee lah bagi SJ amat memerlukan Simpanan emas sbb time frame perancangan kita lebih panjang MUDA MUDI niee lah perlu ada backup kewangan yg kuat dalam menempuh kehidupan yg mencabar MUDA MUDI niee lah perlunya kita menyimpan emas agar...
Nak Jadi Gold Saver ? Gold Investors? Gold
Posisi manakah yg paling best? Bagi SJ, dgn sedikit pengalaman yg SJ ada sekitar 3 tahun dalam menyimpan emas, SJ lihat yg Gold Saver Adalah paling seronok. Nak tahu knapa? Sebabnya : 1) SJ tak bimbang pun kalau harga emas jatuh atau naik. Yg...
E-BOOK(percuma) Emas & Syariah
Pelaburan Emas dan hukum syariah amat berkait rapat. Sebagai seorang muslim, kita tidak boleh ambil ringan berkaitan ini kerana jika salah cara, ianya akan berlaku RIBA. RIBA di dalam islam adalah satu kesalahan yang besar. So, dengan munculnya...
Bagaimana Isteri Saya Dapat ‘EXTRA’...
Perkahwinan memerlukan satu perancangan rapi. Di artikel ini, SJ nak berkongsi pengalaman SJ menyediakan “MAS KAHWIN” di dalam bentuk “DINAR EMAS” kepada isteri SJ dan sewaktu hari akad nikah itu, isteri SJ dapat extra RM...
Saya kena MARAH!! (info Penting)
SAYA KENA MARAH!! huhu Kemarin(30/6/2016), ada rakan karib sewaktu saya belajar di MRSM call saya dan perbualan kami hampir 40minit. Pelbagai soalan ditanya oleh nya dan Alhamdulillah, semua berjaya di jawab oleh saya Saya rasa, dalam 40minit...